Sjukdomssnack

 
 
 
 
Lagom efter julstressen så passade hela kroppen på att säga upp sig.. Eftersom jag är en känslig varelse så har jag självklart gått och blivit förkyld. Så nu orkar jag i princip bara sova, nysa och kolla på film. Julklapparna får jag blogga om när bacillerna lämnar min kropp. Men jag har haft en fin jul i alla fall, åkte ner till mamma och pappa, åt mat och drack kaffe för att sedan åka vidare till Kristinehamn och Tonys familj. Hade supermysigt hela julen och nu är jag som sagt förkyld. Kravlade mig upp idag i alla fall för att åka iväg en sväng till loppis och kika. Hittade en bakmaskin, helt ny för 100 kr. Bra köp! Nu ska jag fortsätta att titta på film. 

Arthur

Jag måste bara tipsa om en sak.. Just nu så ligger en av tidernas mest fantastiska serier för barn uppe på SVT play. Arthur heter den och den gick på TV när jag var liten på 90- talet typ. Serien handlar om Arthur, hans familj och hans vänner, den är så fint tecknad och den känns verkligen som ett riktigt barnprogram som någon har lagt ner tid på att skapa. Jag tycker speciellt mycket om den eftersom att den handlar om problem från vardagen, den innehåller inget våld och den låter barn vara barn. Så alla som har barnasinnet kvar, eller har egna barn (Cilla, tänkte att det här kanske var ett passande program för Elvin?) Kika på den! :)
 
 
Titta på Arthur HÄR
 
 

Godnatt

Tände ljus i lyktorna som jag har ute på bänken, mysigt när det lyser lite i vintermörkret. Hoppas att ni har haft en fin trejde advent, jag har varit trött. Och bakat kex, nu ska jag dricka te och försöka somna.. Kanske läser jag ett kapitel eller två också, om jag orkar. Natti♥

Här händer det inte så mycket

Den här helgen har det inte hänt någonting alls, har varit alldeles för trött. Har tittat på massor med filmer, druckit 4 liter te, slösurfat, läst och bakat lite. 
 
Tekakor med vetekli, min lägenhet är så himla mörk så det är jättesvårt att få fina bilder.
 
Hittade Murre i en låda för några dagar sedan.. Han har legat där i stort sett hela veckan. Så jag antar att han tycker att det är bekvämt, även om det inte riktigt ser ut så. :)
 
 
 
 

Tröttare än tröttast

Nu blev det himla långt mellan inläggen här igen, jag går liksom på halvfart mest hela tiden här. Släpar mig till skolan, överlever lektionerna, dricker alldeles för mycket kaffe och sover för lite. Men jag håller ut, för nu snart har vi lov. Nästa år tänker jag inte tillåta mig själv att stressa så mycket som jag har gjort den här terminen. Under lovet ska jag vila, läsa, sy och umgås med människor som jag tycker om. Titta på bra film och ta promenader med Harry, för att ladda upp lite extra. 
 

God morgon!

Åt mysfrukost imorse, rosa bröd och varm choklad för att göra en väldigt trist onsdag lite mysigare. Nu sitter jag i skolan och försöker räkna matte, det går sådär.. Verkar vara någon slags ommöblering på gång här i skolan, så det springer gubbar fram och tillbaka med en massa bord. Tror att det är lättare att plugga lite natur istället och ta hand om matten ikväll istället. Ha en bra dag! ♥

Brödbak

Roade mig med att prova ett recept jag hittade tidigare idag, hubbabubba-bröd. Supergott och enkelt att baka! Här hittar ni receptet.
Fixade pizza till middag, men eftersom att mina pizzor alltid blir så förfärligt fula så finns det inget bildbevis på detta..
 
 
Slängde ihop en brödpåse också av en vit linnehandduk och en bit hampasnöre också, vek bara ihop på mitten och sydde raksöm längs ena långsidan och botten, klart! Bilderna blev verkligen inte bra alls, men varken kameran eller datorn ville samarbeta. Nu ska jag lägga mig och läsa, jag är verkligen så himla trött! Tur att vitaminerna som jag har köpt kommer imorgon. Natti ♥
 

Latisdag

Idag har jag varit hemma för att få ta igen mig lite, vaknade imorse efter åtta timmars sömn och var fortfarande så otroligt trött. Började dagen med kaffe och havregrynsgröt, så en så himla fin film. The story lady, absolut en av mina favoriter. 
 
 
Det handlar om en gammal dam, Grace som flyttar in hos sin dotter. Hon älskar att läsa sagor för barn och när hon märker att hon inte behövs på landets skolor så bestämmer hon sig för att prova att göra ett eget tv-program. Men snart får ett stort tvbolag nys om henne och allt går väl kanske inte riktigt som hon hade planerat. En så mysig och fin film, han ni inte sett?! Se den gratis online här :)
 
Nu ska jag fortsätta att dricka kaffe, titta på en annan film, klippa ut lite delar till olika syprojekt jag har i huvudet och kika på pinterest!

Första advent

Det blev inga loppisfynd alls.. Slänger in en halvsuddig bild på årets adventsljusstake här hemma, julgardinen som syns är alldeles ny sydde klart dem lagom till advent. Nu ska jag lägga mig och läsa, hoppas på en bättre dag imorgon. Natti!

rosor från Tallinn

Idag har jag haft den sämsta dagen i hela mitt liv.. Huvudvärk, en lätt tryckande ångest och stressad som en gnu. Detta plus skolarbete är en sämre kombination än eld och bensin. Tänker i alla fall bota detta med att åka iväg en snabbis på loppis. Puss♥
 
Rosor från Tallin, fina!

En lista

Jag är duktig på att glömma bort saker, gärna viktiga saker som är förbjudet att glömma bort, att sy, att vara uppe alldeles för länge på nätterna. 


Jag tycker inte om att behöva stressa, bara tanken på det får mig att bli superstressad. Jag tycker inte heller om att gå och lägga mig på kvällarna, eller när bra böcker tar slut.

 

 

Jag är jättedålig på att planera, på att hålla tider och på alla sporter.

Jag läser böcker, gärna lite mystiska böcker där man läser och läser men aldrig riktigt fattar handlingen till hundra procent. Just nu så läser jag nattens cirkus, och den är himla fin.

Jag gillar att sy, skriva, slösurfa och att se på bra filmer.

 

 
 

Jag sjunger ganska sällan faktiskt, jag tänker mycket istället för att sjunga.

Jag älskar att sova länge på morgonen, att sitta vid symaskinen långt in på natten och sedan bli nöjd över resultatet.
 
Jag önskar att jag hade ett skruttigt litet hus, med vedspis, ett litet bibliotek och glasveranda. Sedan för att den drömmen skulle bli perfekt så skulle jag vilja ha ett jobb, ett roligt jobb, behöver inte vara supermegahög lön, bara jag trivs på det och jag kan leva där i mitt skruttiga lilla hus med alla mina djur, Tony och min symaskin.

Jag är inte speciellt bra på att hålla ordning, eller på att städa. Jag tvingar mig själv till att städa, håller det städat någon dag och sedan är det jättestökigt igen.

Jag pratar ibland för mycket och ibland för lite, ibland för högt och ibland för lågt.

 

Jag tycker om loppisar, sovmorgon, långfrukost, kaffe, djur, min pojkvän såklart! Och te, vilket jag gärna dricker tillsammans med pojkvännen.

Jag är beroende av snus, och kaffe, och kärlek såklart! 

Jag har på mig jeans, blommigt linne och en vit stickad liten bolero. 

Jag dricker mängder av kaffe och te

Jag lyssnar på just nu, avslappningsmusik för att orka tänka här i skolan.

Jag blir arg på människor som inte förstår att alla är olika, att vissa klarar mer och vissa mindre. 

Jag är rädd för ormar, är hysteriskt rädd för ormar.. Plus att jag är hysteriskt rädd för mörker också.

Jag kan inte förstå hur folk hinner med allt de gör på så kort tid.

 

 
Jag är pinsamt dålig på att gå upp på morgonen, att spela kort (det kan ju ha med att göra att jag tycker att det är så himla tråkigt att spela kort..)


Jag är uppväxt i hela Sverige, men mest i ett gult hus på en kulle. Huset var min mormors, min mamma hade växt upp där och vi köpte det när mormor dog. Huset hade en knarrande trappa, en läskig källare och mysiga långgarderober. Mitt rum var från början orange, lyckades tjata mig till cremefärgade tapeter tillslut. Vi hade balkong, inte långt från mitt rum, brukade ligga där ute på sommaren och läsa. 

Jag har en längtan efter att flytta härifrån, bort från skogen i Värmland och ut i världen. En längtan efter att få upptäcka saker, se saker och bara vara.

 

 


RSS 2.0